Selecteer een pagina

Geld verdienen met een membership website

Online marketing

Dat online marketing een vak apart is, is voor de meeste mensen inmiddels wel duidelijk. Met een website alleen ben je er nog lang niet. Wie klanten wil werven moet doorlopend nieuwe content aanbieden in de vorm van bijvoorbeeld blogs of video’s. Daarnaast is het gebruik van social media cruciaal.

Membership webites

Minke is een sportieve fysiotherapeute die mensen wil motiveren om meer te bewegen, en dit na een enthousiaste start ook vol te houden! Met een online motivatiecursus wil zij mensen begeleiden naar een permanente sportieve levensstijl. Dit alles met behulp van een website waar betalende leden kunnen inloggen om zgn. dripped content te bekijken.

Er is gekozen om verschillende vormen van lidmaatschap aan te bieden in de vorm van een webwinkel. Een gekozen cursus wordt in een winkelmandje geplaatst, veilig afgerekend en de betaler ontvangt persoonlijke accountgegevens om de video’s die bij de cursus horen te bekijken. Binnen enkele weken was de website up and running. So far so good! Het werven van klanten bleek echter een heel ander verhaal.

Na een periode van een aantal weken gratis videocontent, door middel van inschrijving voor de nieuwsbrief, werden de mensen die zich hadden aangemeld benaderd met een aanbod voor de aanschaf van het gehele cursuspakket. Het is al een hele klus om mensen zich te laten aanmelden voor een nieuwsbrief voor het inzien van gratis content, maar het bleek nog veel lastiger om ze voor content te laten betalen. Al met al, een mooi idee dat lastig uitvoerbaar is.

Hoe verder?

Al is er veel geïnvesteerd in het maken van de website en de video’s, de website is inmiddels offline en het domein tijdelijk opgeheven. Of in de toekomst opnieuw wordt opgestart is nog onduidelijk.  Gelukkig hebben we de screenshots (en de backup) nog!

w

Samenwerking

‘Tijdens onze samenwerking heb ik Karin als super creatief ervaren.

Ze denkt bij het ontwikkelen van de website zowel op technisch gebied (integratie webshop en besloten community) als design heel goed mee. Geen lastige vraag gaat ze uit de weg, ze weet of zoekt overal een oplossing voor. Daarnaast is samenwerken met Karin ook heel gezellig. ’

(Minke Melsens op LinkedIn)

Doel: coaching

Een sportieve fysiotherapeute wil mensen begeleiden naar een permanente gezondere levensstijl. Met video’s en online contact wil zij abonnees motiveren om hun nieuwe sportieve levensstijl vast te houden.

Geld verdienen met een membership website

25 okt 2018

middel: Lidmaatschap websites

Deelnemers die de gratis cursus volgden, kunnen kiezen voor meer begeleiding in de vorm van een lidmaatschap. Eigenlijk is de website een webwinkel, waar betalende leden toegang hebben tot een afgesloten deel van de website.

.