Selecteer een pagina

Aan de slag met Divi: de basics.

15 jun 2018

Waarom het Divi thema?

Ik ben een grote fan van Divi en gebruik voor WordPress websites het liefst dit populaire thema van Elegant Themes. Wie eenmaal met Divi werkt wil nooit meer iets anders. Het is heel gebruiksvriendelijk en je kunt iedere pagina geheel je eigen stijl geven. Daarnaast zijn er op het web ontzettend veel layouts te vinden die je gratis en voor niets mag gebruiken. De customer support is goed en wie het thema koopt kan gebruik maken van een schat aan informatie op het forum van Elegant Themes.

De Divi Opbouwfunctie

Divi werkt met een builder: de Divi Builder, oftewel de Divi Opbouwfunctie. Dit is een uitbreiding van WordPress waarmee pagina’s op een heel eenvoudige manier kunnen worden gebouwd. Gebruikers kunnen kiezen uit bestaande layouts in verschillende categorieën of er zelf een samenstellen. Met behulp van modules die je in kolommen plaatst is het mogelijk je pagina’s en berichten helemaal naar eigen wens in te richten.

Ruime keuze

Divi laat gebruikers geheel vrij in het samenstellen van kleurenpaletten en heeft een heel ruim aanbod lettertypes en stijlopties. Wie enige kennis van CSS heeft kan daarnaast op een eenvoudige manier, in de aanpasser van het thema, stijlen nog nét iets persoonlijker maken.

De Divi Builder

Responsive webdesign

Divi websites zijn standaard resposive. Wie zijn of haar mobiele website nét iets eenvoudiger wil maken dan de desktopversie, kan heel gemakkelijk secties of modules aan of uit schakelen. Met de Visual Builder, de front end-editor van Divi, is het mogelijk om in één oogopslag te zien hoe je site eruit ziet op een tablet of mobiele telefoon.